Naar de inhoud gaan

Veiligheid, kwaliteit & plezier op het water.

Manifest

Waar we in geloven bij het Nationaal Watersportdiploma.

De afgelopen jaren hebben de leidende zeilscholen van Nederland, verenigd door een gedeelde visie op vooruitgang, elkaar steeds vaker opgezocht. Samen zijn we overtuigd dat het nu tijd is om de lat hoger te leggen en actief te blijven doorontwikkelen om de toekomst van de watersport te vormen.

Het resultaat is het Nationaal Watersportdiploma (NWD). Met een scherpe focus op veiligheid, kwaliteit en plezier voor elke watersporter, overstijgt het NWD de traditionele functie van een keurmerk of diplomalijn.

Veiligheid voorop.

Veiligheid is allesomvattend binnen het NWD: van de standaarduitrusting, tot een breed spectrum aan persoonlijke en sociale veiligheid. Elke aangesloten locatie voldoet niet alleen aan essentiële veiligheidseisen, maar schept ook een omgeving waarin iedereen zich welkom en veilig voelt. De inzet van een vertrouwenspersoon en een gedragscode, die jaarlijks door alle betrokkenen wordt ondertekend, versterkt onze toewijding aan een veilige, respectvolle watersportgemeenschap.

Kwaliteit als basis.

Kwaliteit toont zich in verschillende facetten: van het gebruik van goed onderhouden en moderne materialen, tot de aanwezigheid van hooggekwalificeerde instructeurs die regelmatig bijscholing ontvangen. We bevorderen een cultuur van constante verbetering, waarbij locaties materiaal uitwisselen, gezamenlijke trainingsdagen organiseren, en elkaar uitdagen om de beste in de branche te zijn.

Plezier staat centraal.

Plezier staat centraal in alles wat we doen. We geloven dat succes in de watersport niet alleen wordt gemeten aan je behaalde vaardigheden of diploma's, maar vooral aan het plezier dat je ervaart. Onze diplomalijn is ontworpen om duidelijke stappen en realistische doelen te bieden, waarbij ondersteuning altijd binnen handbereik is en elk succesmoment wordt gevierd.

Technologie als ruggengraat.

Technologie is de ruggengraat die zorgt voor een vlekkeloze ervaring op en naast het water, zowel voor watersporters als voor instructeurs en vaarlocaties. Het NWD verzorgt het technisch fundament en stimuleert de ontwikkeling van eigen innovatieve toepassingen.

Het NWD erkent de rijke diversiteit binnen de watersportwereld, van verenigingen en scoutinggroepen tot professionele vaarscholen. Actief voorlichten van consumenten over alle beschikbare mogelijkheden, zowel online als offline, helpt iedereen hun perfecte match te vinden. Ons netwerk van ervaren en gepassioneerde professionals staat garant voor een toekomst waarin kwaliteit, veiligheid en plezier centraal staan.

Wij zijn het Nationaal Watersportdiploma. Ontwikkel je vaardigheden op het water, veilig en vol plezier!