Naar de inhoud gaan

Veiligheid, kwaliteit & plezier op het water.

Hoe kunnen we helpen?

Wat is het verschil tussen watersportdiploma.nl, watersportpaspoort.nl en nationaalwatersportdiploma.nl?

Ook al lijken watersportdiploma.nl, watersportpaspoort.nl en nationaalwatersportdiploma.nl op elkaar, ze vertegenwoordigen verschillende keurmerken en opleidingssystemen. Hoe weet je wanneer je welke website moet gebruiken?

Laatste update

Bij het zoeken naar informatie over watersportdiploma’s in Nederland, kan het verwarrend zijn om te navigeren tussen watersportdiploma.nl, watersportpaspoort.nl en nationaalwatersportdiploma.nl. Beide websites vertegenwoordigen verschillende keurmerken en opleidingssystemen. Dit artikel helpt je te begrijpen wanneer je welke website moet gebruiken, hoe je kunt herkennen waar je moet zijn en met wie je contact kunt opnemen bij vragen.

Watersportdiploma.nl en Watersportpaspoort.nl: Onderdeel van de CWO

Watersportdiploma.nl is sinds 2024 de opvolger van het eerder bekende watersportpaspoort.nl en maken deel uit van de Commissie Watersport Opleidingen (CWO). De CWO is een gevestigde naam in het watersportonderwijs in Nederland en werkt samen met het Watersportverbond en HISWA-RECRON. Deze website biedt een overzicht van alle CWO-diploma’s en dient als portaal voor het registreren en inzien van behaalde diploma’s en vorderingen.

Wanneer gebruik je watersportdiploma.nl?

Als je op een CWO-vaarlocatie een diploma of vorderingenstaat hebt behaald en je wilt deze inzien, moet je inloggen op watersportdiploma.nl.

Wil je meer informatie over het CWO-systeem of aangesloten vaarlocaties, dan moet je terecht op cwo.nl.

Hoe weet je dat je op de juiste site bent?

  • URL: De url in de adresbalk start met: watersportdiploma.nl
  • Logo en naam: Kijk naar het CWO-logo en de naam “Commissie Watersport Opleidingen” op de website.

Waar kan je terecht met vragen?

Bij vragen over CWO-diploma’s of problemen met inloggen op watersportdiploma.nl, kun je contact opnemen met het CWO-secretariaat via de contactinformatie op de website of direct via e-mail: info@cwo.nl.

Nationaalwatersportdiploma.nl: Onderdeel van het NWD

Nationaalwatersportdiploma.nl is de officiële website van het Nationaal Watersportdiploma (NWD). Dit systeem is in 2024 opgericht door een groep commerciële zeilscholen die streefden naar een moderne en flexibele benadering van watersportonderwijs. Het NWD richt zich op maatwerk en een bredere leerervaring, met een sterke focus op veiligheid en plezier en werkt hierbij samen met het Watersportverbond.

Wanneer gebruik je nationaalwatersportdiploma.nl?

Of je nou informatie wilt vinden over NWD-locaties, een deep-dive wilt in de opbouw van diplomalijnen of je behaalde NWD-diploma’s wilt inzien. Via nationaalwatersportdiploma.nl vind je alles op één plek. Wel zo overzichtelijk.

Hoe weet je dat je op de juiste site bent?

  • URL: De url in de adresbalk start met: nationaalwatersportdiploma.nl
  • Logo en naam: Kijk naar het NWD-logo en de naam “Nationaal Watersportdiploma” op de website.

Waar kan je terecht met vragen?

Bij vragen over NWD-diploma’s of problemen met inloggen op nationaalwatersportdiploma.nl, kun je contact opnemen met het NWD via de contactinformatie op de website of direct via e-mail: info@nationaalwatersportdiploma.nl.

Conclusie

Als je je CWO-diploma’s wilt inzien of meer informatie zoekt over CWO-diploma’s en -opleidingen, moet je naar watersportdiploma.nl. Voor informatie over NWD-diploma’s en om je NWD-diploma’s in te zien, ga je naar nationaalwatersportdiploma.nl.

Het is merkbaar dat watersportdiploma.nl en cwo.nl soms wat onoverzichtelijk kunnen zijn, met informatie verspreid over meerdere sites. Daarentegen biedt nationaalwatersportdiploma.nl een gestroomlijnde ervaring met alles op één plek, wat het eenvoudiger maakt voor gebruikers om de benodigde informatie te vinden en toegang te krijgen tot hun diploma’s.

Veelgestelde vragen

Klaar voor een nieuwe uitdaging?

Boek een NWD cursus!

Wil je op zeilkamp, leren windsurfen of gaan jachtvaren? Boek een cursus bij een NWD aangesloten vaarschool!