Naar de inhoud gaan

Veiligheid, kwaliteit & plezier op het water.

Hoe kunnen we helpen?

Hoe werkt de aansluitingsprocedure van de vereniging NWD?

Wil je als (commerciële) vaarschool lid worden van het Nationaal Watersportdiploma? Lees hier hoe de aansluitingsprocedure werkt!

Laatste update

Het Nationaal Watersportdiploma (NWD) is eind maart 2024 officieel gelanceerd en dit heeft op veel positieve reacties kunnen rekenen van zowel de eigen instructeurs en cursisten als externe partijen. Het NWD is een vereniging in ontwikkeling en een vereniging waarbij ontwikkeling en innovatie in de toekomst hoog in het vaandel staan.

Wij verwelkomen graag vaarscholen die onze gedeelde visie op veiligheid, kwaliteit en plezier op het water delen. Daarom bieden we je nu de kans om als een van de eerste vaarscholen lid te worden van het NWD.

NWD en CWO

Hoewel het NWD neutraal staat tegenover een dubbel lidmaatschap bij zowel het NWD als de CWO, vereisen wij wel dat onze leden het Nationaal Watersportdiploma uitgeven. Mocht je geen meerwaarde zien in je aansluiting bij de CWO, dan adviseren we je om dit te heroverwegen.

Financieel

Aspirant-leden die voor 1 juli 2024 aansluiten en dit kalenderjaar het NWD-diploma gaan uitgeven, betalen geen aansluitkosten. Er wordt een eigen bijdrage van €1.000 exclusief BTW gefactureerd, die ook de contributie voor 2024 dekt. De factuur voor deze eigen bijdrage wordt verstuurd na stap 3 van de aansluitprocedure. Mocht je besluiten niet door te gaan, dan wordt 50% van de eigen bijdrage teruggestort.

Aansluitingsprocedure

Wil je samen met het NWD deel uitmaken van dit nieuwe tijdperk voor vaaropleidingen, dan ontvangen wij graag per e-mail jouw intakeformulier om de aansluitprocedure te starten. In dit document vind je de kwaliteitseisen die wij stellen aan onze leden.

Veelgestelde vragen

Klaar voor een nieuwe uitdaging?

Boek een NWD cursus!

Wil je op zeilkamp, leren windsurfen of gaan jachtvaren? Boek een cursus bij een NWD aangesloten vaarschool!