Naar de inhoud gaan

Veiligheid, kwaliteit & plezier op het water.

Terug naar alle artikelen

Nieuwsbrief april: lancering nieuwe diplomalijn en meer updates!

·achterban

Het is de eerste van de maand, tijd dus voor weer een update vanuit het Nationaal Watersportdiploma (NWD). Er is namelijk weer een hoop gebeurd...

Onze nieuwe diplomalijn is gelanceerd!

We zijn trots te kunnen aankondigen dat onze nieuwe diplomalijn volledig is afgerond, dankzij de geweldige inzet en expertise van onze opleiders en initiatiefnemers. Een grote dankjewel aan iedereen die heeft bijgedragen! Deze mijlpaal hebben we feestelijk gevierd op zaterdag 23 maart in Friesland tijdens de afrondingsdag.

Ontdek de fundamenten van onze nieuwe diplomalijn

De basis van onze diplomalijn — duidelijkheid, realisme, enthousiasme en herkenbaarheid — wordt dieper uitgewerkt in een uitgebreid artikel op onze website: Introductie nieuwe diplomalijn: duidelijk, realistisch en enthousiasmerend leren watersporten.

Instructeurs van aangesloten NWD vaarlocaties kunnen de volledige handboeken verkrijgen via hun locatie, terwijl een openbaar overzicht tot op competentieniveau per discipline beschikbaar is via de diplomeringslijn pagina.


Nieuwe diploma's met een persoonlijke touch

Een nieuwe diplomalijn betekent ook nieuwe diploma’s! We zijn afgestapt van het zakelijk, abstracte design voor diploma's. Elk nieuw sjabloon biedt ruimte voor prachtige watersportfoto’s, waarmee we elk diploma een uniek en herkenbaar karakter geven. Voor elk boottype streven we naar een eigen sjabloon, zodat elke cursist zijn diploma herkent en als een collectors item kan zien. Aan de binnenkant is ruimte voor persoonlijke opmerkingen en geeft het NWD advies over mogelijke vervolgstappen. De eerste diploma’s zijn inmiddels uitgegeven, wat heeft geleid tot veel blije gezichten, zoals te zien is op ons Instagram-account.

Heb je een prachtige foto die bij zou dragen aan onze diploma’s? We horen graag van je via info@nationaalwatersportdiploma.nl.


Welkom aan ruim 300 nieuwe NWD instructeurs!

Het voorjaar is traditioneel de tijd waarin we nieuwe instructeurs opleiden, en dit jaar is geen uitzondering. We zijn onwijs blij te kunnen delen dat er inmiddels ruim 300 nieuwe instructeurs zijn opgeleid en klaar staan om hun passie voor zeilen te delen met anderen. Samen met onze bestaande instructeurs staan nu meer dan 1.000 professionals klaar om les te geven volgens de NWD-richtlijnen!

Check hieronder een aantal foto’s die we binnenkregen van de instructeursopleidingen op de verschillende locaties.


Draag bij aan de ontwikkeling van het NWD

Onze achterban is divers en rijk aan kennis. We nodigen iedereen uit om mee te denken en bij te dragen, of het nu op technisch of marketinggebied is:

  • Techniek: Onze website en diplomasysteem worden volledig open-source ontwikkeld. Ben je geïnteresseerd in hoe je kunt bijdragen? Bezoek onze GitHub repository, join de Discord community en mis onze aankomende code walkthrough niet, bedoeld om nieuwe contributors wegwijs te maken in onze systemen.
  • Marketing: Het NWD wil als merk zichtbaar zijn, en actief in contact staat met onze achterban. Niet alleen via nieuwsbrieven, maar ook via social media. Heb je ervaring met social media, of heb je gewoon frisse ideeën over hoe we ons kunnen presenteren? Jouw input kan een groot verschil maken. Neem contact op met Maurits van het Secretariaat via info@nationaalwatersportdiploma.nl.

Boek je NWD cursus

Ontdek zelf de voordelen van onze innovatieve aanpak: boek nu een zeilcursus bij een van onze NWD-vaarlocaties. Of je nu een beginner bent of een ervaren zeiler, NWD cursussen zijn ontworpen om een boeiend en volledig programma te bieden dat naadloos aansluit bij jouw ambities en vaardigheidsniveau.

Volg ons op Instagram, LinkedIn, Facebook en TikTok om verbonden te blijven, en tot de volgende!